top of page
Søg
  • Forfatters billedeGraffitiTagr Research

Graffiti i Roskilde for 391.000 kroner


Vi har tidligere skrevet om ulovlig graffiti i Roskilde, og det vil vi blive ved med. Lige som vi hen ad vejen vil skrive om den slags hærværk andre steder – og om udgifterne ved at få det fjernet.


Roskilde må undvære 18,6 millioner kroner hvert år fremover ifølge den nye udligningsordning, som et flertal i Folketinget har forhandlet sig frem til. At mange flere kommuner skal af med penge, fremgår af medieomtalen i ugerne efter forliget om udligning. Mange af de 98 kommuner har således brug for flere penge i de kommende år.Uønsket udgift


Penge kan kun bruges én gang, og da vi i tidens løb har set en del graffiti i Roskilde, er vi klar over, at det må have kostet kommunen en del penge at fjerne.


Copyright GraffitiTagr.comDerfor har vi spurgt De Konservative i Roskilde, hvordan det er gået med at få afsat penge til fjernelse af graffiti i kommunens budget, som vi tidligere har kunnet læse om i oplæg til budgetforhandlinger.


De Konservatives gruppeformand Lars Lindskov svarer:

– I forbindelse med budgetforhandlingerne i Roskilde Kommune fik De Konservative i 2018 afsat ikke mindre end 250.000 kroner ekstra til fjernelse af graffiti i byen.


Lars Lindskov fortsætter:

– Ganske enkelt fordi vi synes, grafitti er noget svineri og vandalisme - og i det offentlige rum intet har med kunst at gøre. Det er hærværk på vores fælles værdier - både fysisk og mentalt.


Lars Lindskovs partifælle og kollega i byrådet, Mogens Hallager, har fulgt op på sagen og fortæller følgende:

– I 2019 har Roskilde Kommune brugt kr. 390.936 på at bekæmpe graffiti, og jeg kan oplyse om, at der ikke er noget særskilt budget for i år. Konservative har kæmpet for, at der er penge nok, men vi står og bokser ind i en rød dyne lige nu.

– Det er snart tid til budgetforhandling igen, og så prøver vi igen, siger Mogens Hallager.


Der er måske håb forude, bortset fra, at det bedste vil være, at mængden af graffiti minimeres – eller forsvinder.


For snart 20 år siden kunne man læse i et dansk medie, at fjernelse af graffiti koster samfundet en milliard kroner om året. Hvordan den årlige udgift har udviklet sig siden, vil vi undersøge og fortælle om her på siden.


For snart 20 år siden kunne man læse i et dansk medie, at fjernelse af graffiti koster den danske samfund en milliard kroner om året. Hvor stort det beløb er i dag, ved vi ikke endnu – men det er stort. Og vi kunne have fået rigtig meget andet for pengene./Jan Eskildsen, journalist og graffiti researcher for GraffitiTagr.com

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page